Recent Post


 • Lederen, det svageste led

  30 November 2020

 • Kroppen - Dit karmiske CV

  29 July 2021

 • Det oversete ledelsesværktøj

  2 september 2021

Recent Post


 • Technology

 • Social Media

 • Entertainment

 • Business

Recent Post


Kroppen - Dit karmiske CV

20 July 2021

Lederen, det svageste led

30 November 2020

Din personlighed skaber din personlige virkelighed

Posted In Personlig udvikling | Posted On 2 November 2020 | Posted By Søren Gregersen

Føler du af og til at du er temmelig uheldig?
De store visioner og planer du lægger, løber tit ud i sandet, eller du må hele tiden ændre dine planer, fordi noget bare ikke lader sig gøre, på den måde du havde planlagt eller satset på.
At tingene bare ikke går din vej, og der er for mange idioter omkring dig?

Nu er det sådan, at de oplevelser du har i dine omgivelser, er en refleksion af, hvad der sker i dit indre.
Altså peger pilen altid indad.
Er der kaos i dit liv, ligger årsagen altid inde i dig.
Det gør den til gengæld også, når du virkelig har medvind på cykelstien.

Det betyder at du har magten til at skabe lige nøjagtig det liv du ønsker. Det liv du planlægger på, og det liv du altid har drømt om.

Det frække spørgsmål er så, om du har brugt din magt til at skabe det gode, det spændende liv, eller har du brugt din magt til at skabe kaos og frustration i dit liv.​

For uanset omstændighederne i dit liv, og din hverdag, er det et produkt af din personlighed.

Ser du, dit sind er nøglen til forståelse af din situation.

Dit problem er, at det er der ikke nogen der har fortalt dig. Før nu.
Og nu skal jeg vise dig, hvordan du med din personlighed, kan skabe det liv du hidtil kun har kunnet drømme om, og længtes efter.

Men hvordan virker dit sind, og hvordan bliver personligheden skabt?​

Da du blev født, skulle du i gang med et meget stort projekt. Ja, egentligt skulle du i gang med to store projekter. Overordnet set skulle du leve dit liv, og det er jo nok det største projekt.
Men du skulle også, som det første store delprojekt i dit liv, skabe den person, du skulle være resten af tiden, i den krop du nu engang var havnet i.

Du skulle skabe netop din personlighed.

Når du i den første tid var omgivet af dine forældre, søskende, bedsteforældre og andre i familiens omgangskreds, sugede du de energier til dig, som var i interaktionen mellem disse andre nære relationer.
Selvom du ikke på et bevidst plan var klar over det, registrerede du energimæssigt hvordan en mand (din far) opførte sig overfor en kvinde (din mor). Ikke så meget hvad de sagde til hinanden, det kom først senere, men hvad var det for energier der var imellem dem.
Havde dine forældre respekt for hinanden, trak de i samme retning, bakkede de hinanden op, og var de fælles om at tage sig af dig. Dækkede de dine behov for omsorg. Blev du f. eks. skiftet når du blev våd, og fik du noget at spise, når du var sulten. Snakkede dine forældre med dig, også selvom du ikke kunne forstå de ord de sagde, og blev du taget ind som en aktiv del af familien. Var dine forældre nærværende og tilstede. Gav de dig den opmærksomhed du havde brug for, og måske endda krav på.
Hvis du havde søskende, hvordan var dine forældres tilgang til dem, og hvordan hjalp de dig til at blive en del af søskendeflokken.

Så kom sproget og omgangen med andre børn, først i hjemmet senere i børnehaven og skolen. Påvirkningen fra medierne, først formidlet gennem dine forældre, derefter din egen direkte adgang til dem.

Snakker du i dag, som voksen, med dine forældre eller søskende om, hvordan din barndom var, kan du ikke altid genkende de historier du får fortalt.
Det kan du ikke fordi du ikke husker de konkrete episoder som faktuelle. ​

De oplevelser du gennem din barndom har haft, ligger godt og solidt gemt dybt i din underbevidsthed. Som en energi. Som din opfattelse af hvordan oplevelserne påvirkede dig. Hvad disse hændelser i din tidlige barndom gjorde ved dig.

Alt der skete omkring dig gennem de første ca. 7 år af dit liv, er gået råt for usødet ind i din underbevidsthed, og her har de skabt en slags styresystem, som i dag har stort set fuld kontrol over din vanemæssige adfærd.

Og ved du hvad, stort set hele din adfærd er vanemæssig.

Da menneskets primære opgave er at holde sig selv i live, er alle de indtryk og oplevelser du har meget tidligt i livet, blevet til skabelonen for din overlevelse.

Vi kalder også disse forhold for din overlevelsesstrategi, eller kort og godt, din personlighed.

Når du i dag føler dig uheldig, eller omgivet af idioter, er det fordi du nu prøver at løse dine voksenudfordringer med dine overlevelsesstrategier fra  din barndom.

Eller med andre ord skaber din personlighed din personlige virkelighed.

Så for at få andre resultater, må du nødvendigvis ændre i ligningen. Da den ”virkelighed” du er en del af, for en meget stor del, er produktet af en masse menneskers valg, bliver det svært at ændre på det led. Både du og de mennesker du omgiver dig med, har et indre styresystem, der for alles vedkommende giver deres indre 7 årige Alter Ego, en slags vetoret over deres beslutninger. På den måde bliver alles handlinger et udtryk for den enkeltes overlevelseskamp.

I det spil har du, dybest set, kun indflydelse på din egen tilgang.

Hvis du prøver at få andre til at ændre sig, så du kan komme ”nemmere” i mål, er du i gang med et stort set umuligt projekt. Fordi sådan tænker de fleste af de andre også.

Det er så her du bliver nødt til at acceptere, at din personlighed er en plastisk størrelse.

Det er så her du bliver nødt til at acceptere, at din personlighed er en plastisk størrelse.
Du har skabt og formet din personlighed mindst én gang tidligere. Du kan gøre det igen.

Siden din underbevidsthed i din spæde barndom agerede båndoptager eller trækpapir for dine oplevelser, er der sket en del ting. For det første er du blevet udstyret med en tænkende del af din bevidsthed. Med den har du mulighed for at tilegne dig viden. Både meget nyttig viden men også temmelig ligegyldig viden. Det er også her du har mulighed for at sige ja og nej, til de ideer selv samme del af bevidstheden serverer for dig.
Derudover besidder du nu også evnen til at forestille dig, hvad du kunne tænke dig at opnå. Vi kalder det også at du kan gøre brug af din fantasi. Du kan skabe et billede for dit indre blik, af det du ønsker at være, gøre eller have.

Din personlighed blev, i din spæde barndom, skabt ved at de samme ideer, energier og påvirkninger, blev præsenteret for dig i et vedvarende flow. Lag for lag blev du formet, af din reaktion på dine omgivelsers pres, til at blive den du er i dag.

Nu har du både muligheden, og måske behovet, for at designe din personlighed på ny. Du kan blive den person, du har brug for at være, for at kunne tage dit liv, lige nøjagtig derhen du ønsker det at være.

For der er kun de to faktorer i ligningen. Omstændighederne i dit liv og din personlighed.

At ny designe din personlighed kræver et klart billede af, hvor du ønsker at komme hen, en idé om hvad der spænder ben for dig, altså dit nuværende styresystem, og en defineret formulering af, hvordan dit nye styresystem skal se ud.
Herefter skal du blot, som da du skabte dit styresystem i barndommen, blive ved med at presse det nye værdisæt ned over din underbevidsthed. Det gør du gennem seriøs og målrettet repetition.

På den måde skaber du din, nye, personlighed, som igen skaber din, nye, personlige virkelighed.


Søren Gregersen

I alt jeg gør tror jeg på det visionære i at bryde status quo. Jeg tror på det fantastiske og skabende i at tænke anderledes.

Måden jeg udfordrer status quo, er ved at designe en søgende livsstil, der skaber en provokerende økonomisk og tidsmæssig Frihed

Hold dig opdateret gennem vores

4ev Universet

Kontakt til 4ev Universet og Søren Gregersen

4ev@4ev.dk

 

29 21 00 18

 

Windelsvej 77

5000 Odense C

Copyright © 2019 - 4ev Academy Cvr. nr. 20 29 57 32 - All rights reserved.